Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/5 περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου.

Στις συναντήσεις του κλιμακίου με τους εκπαιδευτικούς τονίστηκε πως ειδικά για την Ειδική Αγωγή οφείλουν να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες για την χρόνια υπονόμευση των σχολικών μονάδων και των δομών της ΕΑ, την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση που σπρώχνουν το πιο ευαίσθητο τμήμα των μαθητών, τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, βορά στις ιδιωτικές δομές και την επιχειρηματική δράση. 

Αναδείχθηκε πως η οριζόντια λογική της «συμπερίληψης» που εκπορεύεται από οδηγίες της ΕΕ, οδηγεί τελικά ως και στην κατάργηση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), πάντα στη λογική του κόστους-οφέλους, με θύματα εκατοντάδες παιδιά, άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Απόδειξη της εγκατάλειψης αποτελεί και το έντονο κτιριακό πρόβλημα τόσο στα λυόμενα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στο κτίριο-έκτρωμα στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ). Σοβαρά πλήττει την προσπάθεια κάλυψης των ειδικών αναγκών των μαθητών των ΣΜΕΑΕ και το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, η υπολειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στελεχωμένης με παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλες απαραίτητες ειδικότητες, διαρθρωμένη με προσανατολισμό την κάλυψη των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα των ΣΜΕΑΕ.

Ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς που πονάνε τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής και εργάζονται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και χωρίς καμία στήριξη να αναδείξουν ως κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες Ευρωεκλογές την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ και στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ που σταθερά και καθαρά οργανώνει την αντίσταση του λαού απέναντι στην υλοποίηση των αντιλαϊκών Οδηγιών της ΕΕ. Εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές και μόνιμο προσωπικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί